Milieuvriendelijke plaagbeheersing
in de akkerbouw & betrouwbaar
bodemonderzoek met advies op maat 

Nieuws

  • 29 jan 2019

    Informatieve avond 29 januari uienvlieg en de bestrijding

    Waterman te Emmeloord

Informatieve avond 29 januari uienvlieg en de bestrijding
  • 24 jan 2019

    Knolselderij Nederland

    Fijnaart

Knolselderij Nederland
  • 16 jan 2019

    Drukke dag op de Themadag uien

    Dronten

Drukke dag op de Themadag uien

24 jan 2019

Knolselderij Nederland

De Groene Vlieg was woensdag aanwezig op de jaarvergadering van Knolselderij Nederland.

In de teelt van knolselderij is sinds het verbod op het gebruik van Dimethoaat er sprake van een substantiële toename van wantsenschade. De Groene Vlieg kreeg de laatste jaren regelmatig de vraag voorgelegd of daar meer onderzoek naar gedaan kon worden. Dat is in seizoen 2018 dan ook gebeurd. Op kleine schaal is gemonitord met behulp van vangbakken en vangplaten. De resultaten waren opmerkelijk te noemen, omdat de altijd vermeende boosdoeners n.l. de brandnetel wants en de groene appelwants niet of nauwelijks zijn aangetroffen. Een veel grotere rol spelen de drie soorten dwergschaduwwantsten bij het veroorzaken van de schade.

De presentatie gegeven door Dick Doornhein en Jaap van der Slik, in vergaderzaal `de graanbeurs ` in Fijnaard tijdens de jaarvergadering van knolselderij Nederland. Werd positief ontvangen door een grote groep telers uit het gehele land. Tijdens het interactie moment met de leden werd duidelijk dat de populatie verschillen in diverse  gebieden groot is. De bedoeling is in ieder geval om een vervolg onderzoek te starten het komende seizoen. Er zullen op meer percelen vallen komen te staan en er zal  ook veldonderzoek plaats vinden. Wel is het van belang  dat telers percelen aandragen waar een grote druk te verwachten is het komende seizoen.   

© 2013 De Groene Vlieg | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Contact

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren