Job alert: Biologisch analist

Ben jij niet bang om vieze handen te krijgen? En houd je tegelijkertijd van precisiewerk? Lees dan snel verder en ontdek of werken in ons lab bij jou past!

Over HLB

De HLB Groep, met de bedrijven HLB en De Groene Vlieg, ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de klant, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderzoek en herkenning van alle ziekten, plagen en onkruiden in de open teelten zoals akkerbouw, bloembollen, vollegrondsgroenten, boomkwekerij en sportvelden.

In ons team werken enthousiaste vrouwen en mannen. De mix van wetenschappers, praktijkonderzoekers, teeltbegeleiders, adviseurs, proefvelddienst en laboratoriummedewerkers staat borg voor een intensieve uitwisseling van kennis.

De functie

Als analist bij HLB in Wijster verricht je verschillende werkzaamheden die horen bij het onderzoeken van grondmonsters op de aanwezigheid van aaltjes en het beoordelen van plantmateriaal op aantasting door ziektes. Deze werkzaamheden vragen oog voor detail en een fijne motoriek. Betrouwbaarheid van de resultaten is erg belangrijk. Je bent nauwkeurig en precies in je analyse en in het vastleggen van de resultaten.

Je werkt in een klein team van laboranten. Het grootste deel van het werk zal bestaan uit microscopische analyse van nematoden afkomstig uit grondmonsters. Om kennis te maken met het werk en potentiële toekomstige collega’s kan een meeloop dag horen bij de sollicitatieprocedure.

Wat vragen wij van jou?

  • Minimaal een MBO diploma
  • Ervaring met microscopische nematodenanalyses is een pre
  • Meerder uren per dag microscopisch werk kunnen uitvoeren
  • Nauwkeurigheid en kwaliteitsbesef
  • Interesse om je verder te ontwikkelen in nematodenanalyses
  • Collegialiteit en een positieve instelling
  • Bereidheid tot flexibele werktijden om piekperiodes op te vangen

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een contract van 24, 32 of 36 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
  • Ruimte voor het leren van nieuwe vaardigheden en analyses in het laboratorium
  • Een marktconform salaris

Informatie en sollicitatie: Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anja Kombrink (tel. 0593-582828)  of email a.kombrink@hlbbv.nl.

Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 25 februari 2022 mailen naar personeel@hlbbv.nl