Samen een goede start

Het nieuwe teeltseizoen staat weer voor de deur! De voorbereidingen voor het komende teeltseizoen zijn nog volop aan de gang. Dit jaar zijn er veel uitdagingen, zoals het nieuwe GLB en het wegvallen van een aantal gewasbeschermingsmiddelen. HLB en De Groene Vlieg kunnen je hierbij helpen door de beheersing van insecten, strategisch bouwplan management en meer.  

Insecten
Vergeet niet de beheersing van insecten! Denk hierbij aan uienvlieg, wortelvlieg en bonenvlieg. Ook als wij kijken naar het nieuwe GLB, de SIT is de enige maatregel die valt binnen de eco-regeling van biologische bestrijding binnen de uienteelt. Deelname aan de SIT (Steriele Insecten Techniek van De Groene Vlieg) kan je helpen om in een hogere classificatie te komen en meer premie te ontvangen.

Overzicht van onze producten

 

Producten HLB
Hieronder is een overzicht van verschillende producten van HLB met betrekking tot strategisch bouwplan management én uitgangsmateriaal voor een goede start van het seizoen!

Producten HLB

Een goede aaltjesbeheersing begint met het vaststellen van een besmetting, de bepaling van soort en de omvang van de populatie. De winterperiode is bij uitstek geschikt om te bemonsteren om eventuele schade voor een volgteelt van een schadegevoelig gewas te kunnen bepalen.

Meer informatie

Voor export en uitgangsmateriaal zijn er soms extra eisen ten aanzien van bepaalde bodemziekten. Denk bijvoorbeeld aan stengelaal, witrot en aardappelmoeheid. HLB is gecertificeerd om officieel stengelaal/witrot onderzoek uit te voeren.

Meer informatie

Vergeet niet de partijen voor eigen vermeerdering in de gaten te houden. HLB biedt hiervoor een vlot en voordelig onderzoek op PVY, Pectobacterium (Erwinia) en Meloidogyne chitwoodi/fallax. Daarnaast is er de pootgoedscan die de algehele pootgoedkwaliteit in kaart brengt.

Meer informatie

Een lichte bijna onzichtbare aantasting van Rhizoctonia op het pootgoed kan forse schade veroorzaken en omgekeerd hoeft een zichtbare aantasting niet altijd tot problemen te leiden. HLB kijkt daarom naar de index en de vitaliteit.

Meer informatie