Job alert: Kweekmedewerker Dronten

Voor ons team in Dronten zijn we op zoek naar een kweekmedewerker!

 

Over ons

De HLB Groep draagt bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. Onze bedrijven bestaande uit o.a.  HLB, de Groene Vlieg, NMI en AgroCares ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen.

Praktisch, betrouwbaar en innovatief

We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies, innovatieve en biologische systemen. Deze kennis wordt vertaald in praktische producten met toegevoegde waarde voor de teler. We zijn gespecialiseerd in onderzoek en diagnostiek van ziekten en plagen in akkerbouw en tuinbouw. De mix van ca. 200 wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten en veldmedewerkers is de perfecte match tussen wetenschap en de praktijk.

Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is de biologische methode waarbij met steriele uienvliegen ruim 50% van het uienareaal biologisch wordt beheerst.

Wat ga je doen?

We zoeken een gedreven persoon die een belangrijk onderdeel van het kweekproces van vliegen aanstuurt en uitvoert in het zomerseizoen.  Je bewaakt de voortgang van een deel van dit belangrijke proces, je registreert en regisseert mede de productie en verdeling van de vliegen in het veld. Je communiceert veelvuldig met de planning. In het najaar en voorjaar voer je werkzaamheden uit ten behoeve van het bodemonderzoek op aaltjes door bemonstering. Daarnaast ben je betrokken bij het inzetten van proeven en ondersteunende werkzaamheden voor het laboratorium.

 

Wat vragen wij van jou?

Jij hebt een MBO+ werk- en denkniveau, je hebt veel affiniteit met de agrarische sector, je bent zeer kundig in planning, je bent een teamspeler en kan goed samenwerken maar je bent ook in staat om zelfstandig te opereren en goed overzicht te houden over een zeer belangrijk deel van het kweekproces. Je bent communicatief vaardig, flexibel in de omgang en nauwkeurig in het plannen en vastleggen van de resultaten. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en zeker geen 9-5 mentaliteit. Ervaring met het kweken van insecten is een pre. Je houdt van een dynamische werkomgeving

Je hebt een drive om te verbeteren. Je bent in het bezit van een rijbewijs B(E). Daarnaast ben je bereid om weekenddiensten te draaien.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een dynamisch en collegiaal team met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling
  • Een grote mate van zelfstandigheid in je functie
  • Ruimte voor ontwikkeling en groei
  • Een marktconform salaris
  • Een contract van 32 of 40 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

Informatie en sollicitatie: Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ton Stolte via telefoonnummer 06-29204050 of e-mail t.stolte@hlbbv.nl

Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 31 maart 2022 mailen naar personeel@hlbbv.nl