Aspergevlieg en kever

Aspergevlieg

In de teelt van asperges veroorzaken de maden van de aspergevlieg schade. Deze maden maken gangen in de stengel waardoor de stengel misvormd raakt. Dit kan leiden tot een lagere opbrengst of bij jonge velden zelfs tot een volledig afgestorven gewas. De grootste kans op schade is er in de jonge planten in de teelt van witte asperges, omdat de plant in deze teelt langere groeiperiode heeft in de tijd waarin de aspergevliegen actief zijn.  De maden eten door de stengel naar beneden waar ze zich verpoppen.

 

Aspergekever

De kever en de larve van de blauwe aspergekever kunnen schade geven in aspergeplanten. De aspergekevers vreten vanaf eind april in de jonge stengels en takken en leggen zwarte eitjes op loof en stengel. De larven die na ongeveer 10 dagen uitkomen, eten aan het naaldvormige loof en de zachte scheuten waarna de maden zich verpoppen tot een tweede generatie kevers in augustus en september.

Wat we doen

De Groene Vlieg heeft speciaal voor de aspergekever en -vlieg een vangsysteem. Door vliegen en kevers te vangen en te tellen ontstaat een goed beeld van de omvang van de populatie. Zo kunnen er op basis van de meest nauwkeurige gegevens maatregelen op maat worden genomen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op, of zoek direct een adviseur bij jou in de buurt.

Vind een adviseur 

Contact 

Nieuws

Blijf altijd op de de hoogte van ons laatste nieuws. En meld je aan voor onze nieuwsbrief op onze nieuwspagina.

Nieuwspagina